Svečano otvaranje Vijećnice

Lagumdžija građanima Sarajeva i BiH čestitao otvaranje Vijećnice

Izrazio je nadu da će Vijećnica uskoro zaživjeti, evocirajući pritom uspomene na dan kada je ovaj spomenik kulture izgorio u proteklom ratu.

Slika

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija čestitao je građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine svečano otvaranje gradske Vijećnice u Srajevu.

Izrazio je nadu da će Vijećnica uskoro zaživjeti, evocirajući pritom uspomene na dan kada je ovaj spomenik kulture izgorio u proteklom ratu.

– Taj dan gasio sam zgradu u svom susjedstvu koja je gorjela nedaleko od zgrade Predsjedništva BiH i ovaj čin doživljavam kao da je obnovljena zgrada u mom susjedstvu – zaključio je Lagumdžija.

 

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kazao je uoči svečanog otvaranja gradske Vijećnice da je ovo sasvim izvjesno veliki dan za Sarajevo te da mu je zadovoljstvo što može prisustvovatI ovakvom događaju.

– Otvaranje Vijećnice je nastavak jačanja institucija BiH – ocijenio je Nikšić. 

 

Bivši gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen kazao je  da je i sam dao mnogo toga tokom njene obnove.

– Nadam se da će ovaj ponos Sarajeva i BiH zaživjeti u punom sjaju kao i prije rata. Ovdje će biti tvornica kulturnih događaja, gradske uprave i biblioteke, odnosno puni sadržaj koji je potreban mladima. Mislim da će i građani biti veoma zadovoljni – kazao je Behmen.  

 

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić kazao je da je ovo veliki dan za cijelu BiH ali i cijeli region.

– Nažalost, oni koji su uradili ono što su uradili, historija je pokazala kako prolaze i gdje se oni danas nalaze. Vijećnica ponovo sja u svom punom sjaju i nadam se da će još stotinama godina isto tako sjati – istaknuo je Mašić.

Ocijenio je da je otvaranje Vijećnice poruka svima onima koji se usude da krenu na državu BiH i njene institucije "kako će završiti oni a kako te institucije".

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.