Laburistička stranka u migrantima traži opravdanje za katastrofalno stanje privrede i neuspješno poslovanje javnih preduzeća

Prošle sedmice, Sulejman Silić je u svojstvu predstavnika Općine Velika Kladuša dao izjavu za MTV Igman na temu migrantske krize, a koju je prenijelo i Javno preduzeće Radio Velika Kladuša.

Poruke koje su u ovom naručenom intervjuu upućene građanima Velike Kladuša od strane novinara Alispahića i Sulejmana Silića su, najkraće rečeno, da će u Velikoj Kladuši u vrlo kratkom vremenu eskalirati oružani sukob, da će ovdje biti Sirija i slično.

Tako je Silić izjavio da će „apsolutno doći do sukoba“ između migranata i građana Velike Kladuše. Da će kladuški građani morati pobjeći iz svojih domova, te da je 5.000 građana Velike Kladuše i 5.000 migranata jednako 10.000 mudžahedina između kojih će doći do konflikta.

Nedopustivo je da zvanični predstavnici Općine ovakvim paušalnim i brzopletim procjenama, te ratnohuškačkim i provokativnim izjavama uznemiravaju svoje građane i šire mržnju prema migrantima, a sve s ciljem stvaranja uvjeta za politički opstanak Laburističke stranke na vlasti u Velikoj Kladuši.

Opće poznato je da rukovodstvu Laburističke stranke najbolje odgovaraju vanredna, naročito ratna stanja u kojima mogu tražiti opravdanja za sva svoja nedjela (nerad) i zlodjela.
Takvo stanje je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća zazivala i predsjednica Laburističke stranke Elvira Abdić Jelenović, a predstavnik Općinskog načelnika Sulejman Silić ga u ovom intervjuu i najavio.

Očito je da Laburistička stranka u migrantima traži opravdanje za katastrofalno stanje privrede i neuspješno poslovanje javnih preduzeća u koje je Općina uložila nekoliko miliona konvertibilnih maraka budžetskih sredstava, odnosno narodnog novca.

Pravdala je to upravo Elvira Abdić Jelenović na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća, a nastavio Sulejman Silić u intervjuu tvrdeći da je Budžet Općine „dekintiran“ zbog migranata.

Za širenje takvih opasnih nebuloza iskorišten je i javni (čitaj privatni) servis Radio Velika Kladuša putem kojeg je ovaj intervju prenesen javnosti.

Pitanje migrantske krize je ozbiljno i složeno pitanje i ne bi ga trebalo zloupotrebljavati i svoditi na analize nestručnih i nepozvanih „igrača“ lokalne politike koji su zbog svojih ličnih interesa spremni ugroziti sigurnost svojih građana i onda se samo izmaknuti u susjednu Republiku Hrvatsku ili neku drugu državu, a građani neka trpe posljedice.

Očekujemo da se Općinski načelnik oglasi povodom izjava Sulejmana Silića kako bi se ogradio od istih, kako u cilju zaštite ozbiljnosti i digniteta Općine Velika Kladuša, tako i u interesu mira građana koje predstavlja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.