Enver Bijedić

Kriza vlasti je evidentna na svakom nivou

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas će na sjednici razmatrati aktuelnu poličku situaciju u zemlji, posebno “krizu vlasti na državnom nivou”. Član Predsjedništva SDP-a Enver Bijedić uoči sjednice najavio je da je ta kriza evidentna iz neuspjelog pokušaja povećanja akciza u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Bijedić je rekao da je i na nivou Federacije BiH situacija slična budući da rukovodstvo Parlamenta FBiH četiri mjeseca nije sazivalo sjednice, a da sada SBB traži smjenu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Istakao je da su SDP i opozicija tražili da bude smijenjena čitava Vlada FBiH zbog neusvajanja izvještaja o radu Vlade za 2016. u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, ali i neispunjavanja obećanja o zapošljavanju i pokretanju infrastrukturnih radova.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu