Načelnik Općine Lukavac Edin Delić se zahvalio Demokratskoj fronti

Kreatori opstrukcija su pokušavali i pokušavat će i dalje kreirati razdor

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić na svom Facebook profilu izrazio je zahvalnost strankama i partijama koje čvrsto stoje uz njega i koje ga podržavaju u njegovom radu. Tekst prenosimo u cijelosti:

Zahvaljujem se Općinskoj organizaciji Demokratske fronte i u cjelosti podržavam njihove stavove. Posebno ističem zahvalnost za bespoštednu i nesebičnu borbu koju vode u Općinskom vijeću vijećnici Demokratske fronte, kao i borbu koju su vodili i vode kadrovi DF-a na drugim pozicijama i zadacima.

Lukavački tim DF-a je pokazao i dokazao da je stabilna i jaka organizacija, pokazali su kapacitet da čuvamo dobre odnose i saradnju, pa čak i u momentima kad smo imali o nekim pitanjima drugačija mišljenja.Iako sam nakon izbora pristupio SDP-u, jednako osjećam i Demokratsku frontu kao svoju stranku i jednako se radujem njenom jačanju kako što se radujem i jačanju SDP-a.

Svima koji žele pristupiti našim političkim organizacijama, a dvoume se, mogu poručiti da su dobrodošli u bilo koju od ove dvije i našeg trećeg partnera SDU.Sa nama su dijelili stavove i zajedničke principe i troje vijećnika SBB-a, iako nismo nikada dogovarali ili postavili okvire za “zajednički koalicioni blok” i slično. Želim se i njima zahvaliti i iskazati našu spremnost da kadrovi kakvi su troje vijećnika SBB-a koji su uglavnom imali iste stavove sa nama u Općinskom vijeću sarađuju i dalje po svim pitanjima koja su od interesa građana.

Kreatori opstrukcija su pokušavali i pokušavat će i dalje kreirati razdor među “partijom, frontom, strankom ili vijećnicima” koji nisu u “većinskom bloku”, kao i drugim političkim subjektima koji dijele naše vrijednosti i principe. Neće uspjeti!Pred nama je još mnogo izazova i posla. Nema posustajanja!

(tip.ba)