KO SDP SBK

Krah politike SDA u Srednjobosanskom kantonu

Nedavno je održana vanredna sjednica Skupštine SBK/KSB sa jednom tačkom dnevnog reda „Rješavanje pitanja MSŠ „Travnik“ u Travniku“.

Naime, za 14. august putem suda zakazano je preuzimanje zgrade, koju koristi MSŠ Travnik, od strane Vrhbosanske nadbiskupije, za što postoje pravosnažne presude Evropskog suda u Strazburu, Ustavnog suda F BiH, Kantonalnog i Općinskog suda Travnik.

Za 15 godina, koliko traje ovaj proces, SDA, koja čini vlast u Općini Travnik, Kantonu i Federaciji sve vrijeme, nije uspjela, da napravi novu školsku zgradu. Ovaj slučaj najbolje pokazuje svu nezainteresiranost, nesposobnost i nemoć politike SDA da riješi jedan od gorućih problema u obrazovanju. Umjesto da kreditna sredstva u visini od 18 miliona KM, koje je podigao Kanton i 6 miliona, koje je podigla Općina Travnik, usmjere u završetak zgrade, draže im je prostiranje predizbornog asfalta.

Ni SDA ni njihov stalni koalicioni partner, HDZ, nisu bili zainteresirani da se prijedlog Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB o sklapanju sporazuma na godinu dana po kojem bi škola koristila zgradu Nadbiskupije u narednoj školskoj godini, te da se hitno napravi „Akcioni plan“, u kojem bi Općina, Kanton i Federacija dogovorili način finansiranje i rokove za završetak gradnje započete školske zgrade.
Pozivamo odgovorne, Vladu SBK/KSB, Općinu Travnik i Vladu F BiH, da prihvate naš prijedlog sa sjednice Skupštine, koji je u ovom trenutku najbolje, ako ne i jedino, rješenje ovog problema.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu