Slađan Ilić

Koristiti sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa za pomoć građanima i privrednim subjektima

Svjesni smo da je pandemija koronavirusa ( COVID -19) u svojoj uzlaznoj putanji, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u cijelom svijetu. Samim tim, Vlade i Parlamenti mnogih država poduzimaju niz mjera kako bi sačuvali zdravlje svojih stanovnika i privredu svojih država.

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Slađan Ilić, podnio je prijedlog Zakona o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektima za spriječavanje i otklanjanje posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID -19) ili da se donese Uredba sa zakonskom snagom o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektima za spriječavanje i otklanjanje posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom ( COVID-19).

S obzirom da situacija nije nimalo ohrabrujuća, najpreče nam je sačuvati zdravlje građana Bosne i Hercegovine, ali i privredu koja će pretrpiti velike posljedice. Smatramo da bi se na ovaj način moglo pomoći ugroženom stanovništvu, ali i pružiti pomoć u vidu podsticaja za privredu Bosne i Hercegovine.