Slađan Ilić

Koristiti sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa za pomoć građanima i privrednim subjektima

Svjesni smo da je pandemija koronavirusa ( COVID -19) u svojoj uzlaznoj putanji, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u cijelom svijetu. Samim tim, Vlade i Parlamenti mnogih država poduzimaju niz mjera kako bi sačuvali zdravlje svojih stanovnika i privredu svojih država.

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Slađan Ilić, podnio je prijedlog Zakona o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektima za spriječavanje i otklanjanje posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID -19) ili da se donese Uredba sa zakonskom snagom o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa za pomoć građanima i privrednim i drugim subjektima za spriječavanje i otklanjanje posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom ( COVID-19).

S obzirom da situacija nije nimalo ohrabrujuća, najpreče nam je sačuvati zdravlje građana Bosne i Hercegovine, ali i privredu koja će pretrpiti velike posljedice. Smatramo da bi se na ovaj način moglo pomoći ugroženom stanovništvu, ali i pružiti pomoć u vidu podsticaja za privredu Bosne i Hercegovine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu