SDP BiH
Saša Magazinović

Korištenje službenog vozila potvrđuje ponašanje SDA – država to smo mi

U nadležnim institucijama i dalje zid šutnje – da li je direktorka Kliničkog centra Sarajevo Sebija Izetbegović, inače supruga člana državnog Predsjedništva Bakira Izetbegovića, imala pravo koristiti službeni automobil ove institucije. Državni ministar bezbjednosti tvrdi da nije. Bračni par Izetbegović još je bez komentara.

Kako saznajemo, krajem prošle godine 27 osoba na državnom nivou imale su službenu pratnju. Fizičku i tehničku zaštitu 24 časa na dan. Podatak o njihovim imenima je tajan, a poražavajuća je informacija da nadležni na upit N1 nisu mogli utvrditi prosječnu visinu troškova zaštite.

“To je događaj koji potvrđuje pravilo njihovog ponašanja – država to sam ja, državno auto je sasvim logično moje lično auto i još jedna potvrda ogromne bahatosti u obnašanju javne funkcije. Ta famozna Škoda i posljedice koje će uslijediti nakon toga mora biti pouka svima onima koji sebe poistovjećuju sa državom”, objasnio je Saša Magazinović, SDP BIH.

Izvor: N1


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu