Koordinacija vijećnika i zastupnika SDP BiH na svim nivoima vlasti, sa područja Srednjobosanskog kantona

Dana 07.11.2017 godine, u prostorijama SDP BiH Donji Vakuf, održana je koordinacija vijećnika i zastupnika SDP BiH na svim nivoima vlasti, sa područja Srednjobosanskog kantona.

Iz izlaganja predsjednika Klubova SDP BiH sa svih nivoa vlasti vidljiv je nerad, kako pojedinih općinskih vijeća, tako i Kantonalne skupštine i Federalnog parlamenta. Ne sprovode se donešene procedure, odluke kao ni zakoni donešeni u Kantonalnoj skupštini i Federalnom parlamentu. Predstavnici SDP BiH će tražiti da se u svim budžetima poveća izdvajanje za poljoprivredu, da se obezbjede veća sredstva za prvo zapošljavanje mladih, da se proširi esencijalna lista lijekova, kako bi sve kategorije stanovništva mogle doći do istih.

Parlamentarci SDP BiH traže od vladajuće koalicije SDA-HDZ-SBB da ubrzaju proceduru za donošenje reformskih zakona, kako bi se što prije stekli uslovi za priključenje EU. Ovom dinamikom rada pomenute koalicije, EU nam postaje samo san.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu