Draško Aćimović

Konstitutivnost Srba neće ostati samo na papiru

Povodom odluke Ustavnog suda Federacije BiH o konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu oglasio se Draško Aćimović, potpredsjednik SDP BiH, izražavajući zadovoljstvo konačno donesenom odlukom.

„SDP najavljuje daljnji rad na poboljšanju položaja Srba u Federaciji BiH, za razliku od ostalih političkih opcija i pojedinaca koji na temi Srba ideološki poduzetno ubiru predizborne poene, a na djelu ne pokazuju nikakvu brigu za Srbe u Federaciji BiH.

Shodno tome, razumijem skepsu pojedinih udruženja, ali napominjem da su upravo zastupnici Kluba SDP-a u Skupštini HNK-a radili na rješenju ove diskriminatorne odredbe i da će i dalje raditi na tome da konstitutivnost Srba neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Smatram da se mora nastaviti u tom smjeru, a tehničke stvari ne treba stavljati iznad Odluke Ustavnog suda FBiH. SDP će svoj rad usmjeriti i prema poboljšanju svih drugih aspekata života, počev od osnovnih ljudskih prava do rješavanja ključnih egzistencijalnih problema.

Ja se lično stavljam na raspolaganje da dam maksimalni doprinos i podršku svima koji iskreno žele da utječu na poboljšanje statusa srpskog naroda u FBiH“, izjavio je Aćimović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.