GO SDP Mostar

Konstituiran GO SDP Mostar

Jučer je održana Konstituirajuća sjednica Gradskog odbora SDP BiH Mostar na kojoj je izabran novi sekretar, potpredsjednici i članovi Predsjedništva.

Na sjednici je usvojen plan aktivnosti do kraja tekuće godine koji će doprinijeti organizacijonom jačanju SDP-a u Mostaru. Pored ostalog, usvojeni plan podrazumijeva konstituisanje osnovnih organizacija i jačanje interesnih oblika.

Doneseno je niz zaključaka vezano za rješavanje problema neustavnosti Statuta Grada Mostara i Izbornog zakona BiH. Smatramo kako je krajnje vrijeme da se okonča diktatura u Gradu Mostaru, a građankama i građanima vrati pravo da izaberu legalnu i legitimnu vlast. U tom pogledu SDP će igrati aktivnu ulogu u ovom procesu i uložiti maksimalan napor da doprinese održavanju izbora.

SDP Mostar će u narednom periodu preko svojih izabranih zvaničnika nastaviti tražiti da se transparentno prikažu sredstva koja su uložena u kolektore i pročistače otpadnih voda Grada Mostara i deponiju Uborak. Građani Mostara su žiranti kreditnih sredstava za navedene projekte, a čija je implementacija potencijalno rezultirala očiglednim kriminalnim aktivnostima uzimajući u obzir informacije sa kojima raspolažemo o utrošku sredstava i kvaliteti izvedenih radova.