GO SDP Mostar

Konstituiran GO SDP Mostar

Jučer je održana Konstituirajuća sjednica Gradskog odbora SDP BiH Mostar na kojoj je izabran novi sekretar, potpredsjednici i članovi Predsjedništva.

Na sjednici je usvojen plan aktivnosti do kraja tekuće godine koji će doprinijeti organizacijonom jačanju SDP-a u Mostaru. Pored ostalog, usvojeni plan podrazumijeva konstituisanje osnovnih organizacija i jačanje interesnih oblika.

Doneseno je niz zaključaka vezano za rješavanje problema neustavnosti Statuta Grada Mostara i Izbornog zakona BiH. Smatramo kako je krajnje vrijeme da se okonča diktatura u Gradu Mostaru, a građankama i građanima vrati pravo da izaberu legalnu i legitimnu vlast. U tom pogledu SDP će igrati aktivnu ulogu u ovom procesu i uložiti maksimalan napor da doprinese održavanju izbora.

SDP Mostar će u narednom periodu preko svojih izabranih zvaničnika nastaviti tražiti da se transparentno prikažu sredstva koja su uložena u kolektore i pročistače otpadnih voda Grada Mostara i deponiju Uborak. Građani Mostara su žiranti kreditnih sredstava za navedene projekte, a čija je implementacija potencijalno rezultirala očiglednim kriminalnim aktivnostima uzimajući u obzir informacije sa kojima raspolažemo o utrošku sredstava i kvaliteti izvedenih radova.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu