Više od dvadeset novih članica i članova

Konstantan rast članstva u SDP BiH Novo Sarajevo

Na trećoj sjednici Općinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH Novo Sarajevo raspravljalo se o narednim koracima i djelovanja i jačanja ideje socijaldemokratije na području naše Općine.

SDP Novo Sarajevo nastavlja trend rasta članstva, te ja na jučerašnjoj sjednici donesena odluka o prijemu 21 novog člana i članice u ovu organizaciju. Posebno nas raduje sve veći priliv osoba mlađe životne dobi, koji su prepoznali SDP kao nekoga ko se bori za poboljšanje njihovog položaja i ostvarivanja prava.

Među novim članovima se nalazi i vijećnik Elvedin Korora, koji je svojim ulaskom u SDP pojačao klub vijećnika SDP BiH Novo Sarajevo. Ovim putem želimo dobrodošlicu našem novom vijećniku i svim novim članicama i članovima.

Potvrda dobrog rada SDP-a u Novom Sarajevu jeste i sve veći priliv članstva sa prostora padinskih dijelova Općine, najviše zbog naših ranijih aktivnosti, kao što su aktivnosti poduzete na rješavanju problema stanovnika i stanovnica Hrasnog Brda zbog izgradnje kuržnog toka, te upućenim inicijativama koje se tiču problema građana Pofalića i Gornjih Pofalića.

Ovim putem pozivamo sve građanke i građane Pofalića i Gornjih Pofalića na zajedničku sjednicu ovih osnovnih organizacija, koje djeluju u sklopu Općinskog odbora SDP BiH Novo Sarajevo, a koja će se održati u četvrtak, 18. janauara, u prostorijama MZ Pofalići u 18 sati.