Faris Šačić pobjednik konkursa

FOM SDP Vogošća uručio nagrade za najbolje literarne radove na temu “Zemljo tisućljetna”

Forum mladih OO SDP Vogošća danas je proglasio pobjednike konkursa za najbolji literarni rad na temu “Zemljo tisućljetna.
Konkurs za najbolji literarni rad organizovan je povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Najbolji rad na ovogodišnjem konkursu je napisao je Faris Šačić, član FOM SDP Ilidža.
Drugo mjesto je osvojio Alen Mandić, dok je trećeplasirana bila Amina Poračanin.

Diplome za najbolje radove i novčane nagrade uručene su pobjednicama .

Upravo tog historijskog i vrlo značajnog 25.novembra 1943. godine održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a.

Na zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine i potvrđene su njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne države Bosne.

Najvažniji zaključak zasjedanja ZAVNOBiH-a je činjenica da je Bosna i Hercegovina, odlukom na ovom zasjedanju, definirana kao jedinstvena i nedjeljiva država sa tri konstitutivna naroda koja će imati ista prava.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu