Konaković nastavlja lažima prikrivati SDA-ovo uništavanje Sarajeva

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković jučer je ponovo zloupotrijebio govornicu Skupštine Kantona Sarajevo kako bi vrijeđao i lažno optuživao Segmedinu Srnu-Bajramović, zastupnicu SDP u kantonalnoj skupštini.

Nastavak je to bahate i primitivne politike njega i njegove SDA. Umjesto laži i uvreda građanima Sarajeva trebaju reći kada će imati vodu 24 sata dnevno jer je Sarajevo to imalo prije više od 100 godina.

Takodjer, građanima trebaju jasno odgovoriti na pitanje je li uništavanje Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i sistema zdravstva zapravo dio plana da se ubije svaka nada ovim ljudima da je u Sarajevu moguće živjeti životom čovjeka?

Građanima moraju objasniti zašto od avgusta plaćaju deset posto skuplje grijanje, a radijatori su i dalje hladni? Je li premijeru i njegovoj SDA jasno da život u Sarajevu danas liči na dane opsade ovog grada?!

Sve to je rezultat politike SDA čiji kadrovi ratuju oko toga čija firma će sarajevskom vodovodu prodavati cijevi? Hoće li to biti firma zeta Bakira Izetbegovića ili firma predsjednika SDA Novi Grad Huse Ćesira?

Neka Konaković stoga prestane odgovornost za propalu i kriminalnu politiku koja već 25 godina uništava sve javne resurse Sarajeva adresirati nekom drugom. Građani jako dobro znaju šta i kako radi SDA.

Nikakve laži neće učiniti da iz suhih slavina poteče voda, da hladni radijatori postanu topli ili da nepostojeći dječiji kardiohirurg na KCUS uradi operacije i preglede na stotinama djece ovog grada.

Nažalost, jedine stvari po kojima će Konaković kao premijer ostati upamćen su lijepe priče i to što je ispunio svaku želju Sebije Izetbegović.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu