Konačno se uvodi red u JKP Rad u Lukavcu

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac podržava imenovanje nove Uprave Javnog komunalnog preduzeća Rad od strane načelnika općine Lukavac kao iznuđenu mjeru kojom će se konačno početi sa uvođenjem reda u ovo esencijalno važno javno preduzeće od koga građani sa pravom očekuju znatno odgovorniji odnos prema obavezama i bolji kvalitet usluga.

Reakcije građana i opšta podrška samo potvrđuju da smo svi znali kako posluje ovaj kolektiv. Uzaludne su tvrdnje o navodnom pozitivnom poslovanju ako znamo da ovo Preduzeće samo po osnovu neplaćenih računa za isporučenu toplotnu energiju i vodu duguje gotovo 5 miliona KM.

Direktor i uprava Javnog komunalnog preduzeća Rad najviše su se protekle godine bavili opstrukcijama u radu općinskog načelnika i spašavanjem rušenjana SDA stranke.
Svjedoci smo bili sa koliko energije je SDA u Vijeću branila direktora Komunalnog preduzeća i dodjeljivala mu grantove od 250.000 KM za neisporučenu pitku vodu sa Toplica.
SDA Lukavac se užurbano oglasila zabijajući ponovo zgoditak u vlastitu mrežu. Ponavljajući mantre o uticaju Banovića i Mirsada Kukića zaboravljaju da je upravo predsjednik SDA Lukavac Tarik Arapčić kovao pakleni plan sa Mirsadom Kukićem o smjeni načelnika Edina Delića, a o čemu postoje i uredno objavljene fotografije.

Zaboravljaju Arapćići i njihova svita da su oni trčali svako malo kod premijera Bege Gutića da se žale zbog raznih razloga na načelnika Delića.

S druge strane načelnik naše Općine je nastojao dobro sarađivati sa premijerom i kada je to bio Bego Gutić, ali i sada.

U nekonrolisanoj bujici optužbi i kvalifikacija direktor JKP Rad je nabrojao nepregledan spisak navodnih propusta načelnika Edina Delića koje se mjere štetama u desetinama miliona KM. Očekujući da će se od lavine kvaziargumenata barem jedan primiti kod građana ili da više puta ponovljena laž počinje zvučati istinito. Direktor Osmić je proveo noć nakon objave istorijske odluke načelnika za računarom pisajući na nekoliko strana sve negativno što mu je moglo pasti na pamet.

Nije niti potrebno demantovati rekla/kazala optužbe kojim su vrlo skloni “propagandisti iz tima Arapčića i Osmića” koje su veoma popularne u SDA Lukavac u posljednje vrijeme.
Ali ima jedan dio pisanije direktora Osmića u kome ga OO SDP BiH Lukavac u potpunosti podržava, a to je da ova situacija mora dobiti sudski epilog. Pozivamo direktora da zajednički izvršimo pritisak na nadležno

Tužilaštvo i inspekcije kako bi ukrstili argumente. To je dan koji decenijama čekaju građani Lukavca i na tom projektu možemo zajedno raditi odmah.

Ne želeći prejudicirati ničiju krivicu dok se pravomoćno ne dokaze, možemo tvrditi da ima osnova da direktor Osmić očekuje informativne razgovore i rutinske pretrese koji su se počeli dešavati u našem gradu. Znamo mi Osmiću da se takvi razgovori već dešavaju.

U međuvremenu pozivamo Osmića da pažljivo izuči propise i primjeni mjere koje su u skladu sa zakonom. Nisu naši propisi tako loši ako se primjene dosljedno i konzistentno.

SDP LUKAVAC


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu