Kompletiran Kantonalni odbor SDP Zeničko-dobojskog kantona

Nakon Izvještajno-izborne konferencije KO SDP BiH  održane 22. septembra na kojoj je za predsjednika KO SDP BiH ZDK izabran Mirsad Mahmutagić iz Maglaja, Kantonalni odbor od 45 i Nadzorni odbor od 5 članova, održana je Konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora  SDP BiH ZDK.

Kantonalni odbor je po zaključku Konferencije verifikovao rezultate izbora za Kantonalni odbor, Nadzorni odbor i Predsjednika Kantonalne organizacije.

Po usvajanju Poslovnika o radu i Odluke o organiziranju i radu KO SDP BiH ZDK, izabrano  je i novo rukovodstvo KO SDP BiH ZDK za mandatni period 2019-2023 godina.

U Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK, uvažavajući rezultate Izvještajno-izborne konferencije KO SDP BiH ZDK, te kriterije utvrđene Statutom SDP BiH: spolnu, starosnu, nacionalnu i teritorijalnu zastupljenost izabrani su sljedeći članovi:

 1. Halilović Amir iz Olova
 2. Bečić Armina iz Žepča
 3. Pašić Danijel iz Tešnja
 4. Jekalović Amina iz Breze
 5. Zukan Belmin iz Visokog
 6. Petrović Radosav iz Zavidovića
 7. Kršić Boban iz Tešnja
 8. Filipović Nadežda iz Zenice
 9. Zamboni Svjetlana iz Maglaja
 10. Franjić Zdenko iz Vareša
 11. Karajbić Elvir iz Zavidovića
 12. Husejnagić Munib iz Zenice
 13. Begić Jasminka iz Doboj Juga
 14. Aletović Vinka iz Kaknja

Jednoglasnom odlukom Kantonalnog odbora za sekretara KO SDP BiH ZDK izabrana je Marina Mujkanović iz Zenice. Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK u punom sazivu broji 17 članova, koje pored  14 izabranih članova čine predsjednik i sekretar KO SDP BiH ZDK , te šef kluba poslanika u Skupštini ZDK Rifat Delić iz Zavidovića.

U nedjelju, 06.10.2019.godine održane su izborno-izvještajne konferencije u općinskim  organizacijama SDP BiH Doboj jug i Tešanj, te Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica. Maid Škiljo novi je predsjednik OO SDP BiH Doboj jug, dok su dosadašnji predsjednici OO SDP BiH Tešanj Senad Subašić i GO SDP BiH Zenica Mladen Simić dobili povjerenje da i u narednom mandatu nastave obnašati funkciju predsjednika OO/GO. Izborne aktivnosti u KO SDP BiH ZDK bit će okončane zaključno sa 20. oktobrom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu