Komemoracija Aliji Behmenu: “Čast mi je što sam bio učenik Alije, što sam učio od najboljeg”

U Vijećnici je danas, u organizaciji Gradske uprave Sarajeva, Vlade Federacije BiH i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH održana komemoracija Aliji Behmenu.

Nekadašnji gradonačelnik Sarajeva, premijer FBiH i član Socijaldemokratske partije BiH preminuo je u utorak, 31.jula u 78. godini.

Na komemoraciji je istaknuto da odlazak Alije Behmena predstavlja nenadoknadiv gubitak za cjelokupno bosanskohercegovačkoo društvo. Prisutni su kazali da će ga pamtiti kao jednostavnog i skromnog čovjeka “čija nas ljudska toplina obavezuje da čuvamo trajni podsjetnik na njegov život i rad”.

– Čast mi je što sam bio učenik Alije, i što sam učio od najboljeg – rekao je u svom obraćanju predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Denis Bećirević, Behmenov stranački kolega i saradnik, uputio je telegram u kojem, između ostalog, stoji:

– Izgubili smo uglednog naučnika, cijenjenog univerzitetskog profesora i iznad svega velikog čovjeka. Profesor Behmen je slijedio besmrtne ideale za koje se stoljećima bore najnaprednije snage bosanskohercegovačkog društva. Bio je gorostas skromnosti, poštenja i čovječnosti, izuzetna moralna vertikala, na ponos svima koji su ga poznavali. Njegova pažnja, strpljenje i očinski pristup prema nama ostaće vječno u našim sjećanjima.

Od 10.00 sati u Vijećnici je otvorena knjiga žalosti. U 15.00 sati Alija Behmen bit će sahranjen na sarajevskom Gradskom groblju Bare.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.