Vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Žepče, Elvis Botić

Kolinda, kao i Plenković, u Žepču posjećuju predstavnike HDZ-a, a ne Općinu Žepče

Ne tako davno u “službenoj” posjeti Općini Žepče boravio je gospodin Plenković, premijer Republike Hrvatske, kojeg su u zgradi Općine Žepče ugostili predstavnici HDZ-a, a čitava posjeta je u javnosti okarakterisana kao posjeta Općini Žepče, što je apsolutna neistina i klasična zloupotreba institucija.

U svojstvu domaćina gospodinu Plenkoviću, nije bilo predstavnika drugih političkih opcija, nije tu bilo mjesta ni za Predsjedavajućeg OV-a Žepče, niti bilo kojeg drugog općinskog funkcionera, koji dolazi iz reda Bošnjaka, Srba i ostalih, što nam govori da je posjeta Plenkovića, imala sasvim druge motive i ciljeve.

Da li će i sutrašnja posjeta Predsjednice Hrvatske, gospođe, Kolinde Grabar – Kitarović imati identičan scenario, ili će se predstavnici HDZ-a u zadnjem trenutku dozvati pameti, ostaje da vidimo.

Tragikomičnu tačku u ovakvim predstavama lokalnog HDZ-a ima konfuzna i bezlična SDA Žepče, koja sve nijemo posmatra i šutnjom odobrava direktno rušenje institucija.

Na ovaj način SDA-ovi kadrovi, koji su po “svojim” sredinama uz dobro poznate parole na izborima 2016. godine :”Prvo Mato, pa onda ja”, urgirali za aktuelnog načelnika Općine Žepče, bivaju poniženi i još jednom javno osramoćeni.

Na kraju, želim jasno istaći da se Općina Žepče se svim svojim građanima nalazi u srcu Bosne i Hercegovine i svaka međunarodna posjeta, bilo kojeg funkcionera, ne smije imati diskriminirajući odnos prema bilo kojem konstitutivnom narodu, a žepačkom HDZ-u toplo poručujem da stranačke posjete realizuju u svojim prostorijama.