Vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Žepče, Elvis Botić

Kolinda, kao i Plenković, u Žepču posjećuju predstavnike HDZ-a, a ne Općinu Žepče

Ne tako davno u “službenoj” posjeti Općini Žepče boravio je gospodin Plenković, premijer Republike Hrvatske, kojeg su u zgradi Općine Žepče ugostili predstavnici HDZ-a, a čitava posjeta je u javnosti okarakterisana kao posjeta Općini Žepče, što je apsolutna neistina i klasična zloupotreba institucija.

U svojstvu domaćina gospodinu Plenkoviću, nije bilo predstavnika drugih političkih opcija, nije tu bilo mjesta ni za Predsjedavajućeg OV-a Žepče, niti bilo kojeg drugog općinskog funkcionera, koji dolazi iz reda Bošnjaka, Srba i ostalih, što nam govori da je posjeta Plenkovića, imala sasvim druge motive i ciljeve.

Da li će i sutrašnja posjeta Predsjednice Hrvatske, gospođe, Kolinde Grabar – Kitarović imati identičan scenario, ili će se predstavnici HDZ-a u zadnjem trenutku dozvati pameti, ostaje da vidimo.

Tragikomičnu tačku u ovakvim predstavama lokalnog HDZ-a ima konfuzna i bezlična SDA Žepče, koja sve nijemo posmatra i šutnjom odobrava direktno rušenje institucija.

Na ovaj način SDA-ovi kadrovi, koji su po “svojim” sredinama uz dobro poznate parole na izborima 2016. godine :”Prvo Mato, pa onda ja”, urgirali za aktuelnog načelnika Općine Žepče, bivaju poniženi i još jednom javno osramoćeni.

Na kraju, želim jasno istaći da se Općina Žepče se svim svojim građanima nalazi u srcu Bosne i Hercegovine i svaka međunarodna posjeta, bilo kojeg funkcionera, ne smije imati diskriminirajući odnos prema bilo kojem konstitutivnom narodu, a žepačkom HDZ-u toplo poručujem da stranačke posjete realizuju u svojim prostorijama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu