Količina lopovluka HDZ-a u Aluminiju je toliko brutalna da su ugasili giganta i hiljadu radnika ostavili bez posla

Socijaldemokratska partija BiH, zbog interesa javnosti, želi reagovati na brutalne laži Gradskog odbora HDZ Mostar, kada je u pitanju slučaj Aluminij, jer se radi o jasnoj potrebi da se odbrani kriminal vlastitih kadrova koji su redom uništavali gigante Hercegovine.

Naravno, nismo ni očekivali da će proraditi savjest kod HDZ, jer je to previše očekivati od nekoga ko se ovako bezobzirno igra s ljudima.

Gospodo iz HDZ, razmjere Vaše pljačke u Aluminiju najbolje se vide u izvještaju Finansijske policije iz 2015. godine i teško da se možete oprati providnim lažima.

Izvještaj Finansijske policije iz 2015. godine o kriminalu koji se odvijao u Aluminiju Mostar, argumentovano otkriva kako je gramzljivost vaših stranačkih uzdanica i korištenje resursa preduzeća u privatne svrhe za ličnu korist i sticanje vrijedne imovine, ali i kupovanje najluksuznijih stvari, samo dio golemog kriminala koji se odvijao u tom preduzeću.

Nažalost, politički kontrolisano pravosuđe je saučesnik u vašem uništavanju Aluminija, jer je svojom šutnjom i nedjelovanjem, faktički, omogućilo da Vi svoj plan gašenja Aluminija provedete u djelo.

Također, vrlo je važno naglasiti da platforma nije bila u Aluminiju od 2010., već od 2013. godine, kad je potpisan Aneks 8 i time prvi put Vlada u poslijeratnoj historiji ušla u vlasništvo Aluminija. Za vašu informaciju, tada smo preuzeli Aluminij sa 235 miliona KM duga, a isti predali sa 226 miliona KM.
Dug struje je tada bio 120 miliona, a danas 298 miliona KM.

Nažalost, odlukom SDA da Vam vrate Aluminij u stranačke ruke scenario raspada je bio neminovan, jer je firmu jedino mogao spasiti profesionalan i pošten pristup, koji je vama od nastanka stranke bio potpuno stran.

U periodu Vlade SDP-a, vrijednost dionice se vratila na 1.000 KM i sa tom cijenom se trgovalo tri mjeseca na berzi. Prosječna cijena je bila 980 KM u transakcijama, a onda ste došli vi kao spasioci i ugasili svjetlo.

Količina vašeg lopovluka je bila toliko brutalna da ste ugasili giganta i hiljadu radnika ostavili bez perspektive.

Na kraju, jedino gore od onoga što ste uradili pljačkanjem Aluminija je varanje radnika kriznim štabom, koji nije ništa drugo, nego paravan za uništavanje dokumentacije, kako bi se sakrio višedecenijski lopovluk.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu