Damir Mašić za portal Vijesti.ba

Poslanik SDP-a BiH u Parlamentu FBiH i predsjednik parlamentarne Komisije za sigurnost Damir Mašić oštro je u izjavi za Vijesti.ba reagovao na jučerašnje stavove svog kolege Hajrudina Žilića, poslanika DF-a.
Žilić je, naime, optužio SDP BiH da zajedno sa HDZ-om bojkotuje zajednički odgovor FBiH na formiranje rezervnog sastava policije u RS.

“Kolege iz DF-a su malo pobrkali lončiće, a to se obično dešava kada nemate odgovarajuće argumente. O kolikoj se nedoslijednosti radi najbolje govori činjenica da su zaključci, koje je usvojila Komisija za sigurnost prije gotovo mjesec dana, bili tada žestoko kritikovani od strane DF-a iako su jednoglasno bili usvojeni od strane svih članova komisije uključujući i kolegu Žilića. Iste te zaključke Komisije za sigurnost, bez zareza i slova razlike, također je jednoglasno usvojio i Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, ali ovaj put su DF-u ti identični zaključci preko noći postali ‘jasni pravci djelovanja'”, kazao je Mašić.

Kako je istakao, u konačnici, DF i GS su svojim izborom u koaliciji sa HDZ, SNSD i SDA.

“Dakle, sa Draganom Čovićem, Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem. To je potvrđeno i jučer na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH kada su delegati DF-a zajedno sa koalicionim partnerima iz HDZ-a, SNSD-a i SDA glasali za izvještaj o radu Novalićeve vlade za 2018. godinu kao i za Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2018. Dakle vlade koju nisu podržavali u proteklom mandatu i budžeta protiv kojeg su glasali prije samo godinu dana”, naglašava naš sagovornik, te zaključuje:

“Dakle, fotelje i interes su čudo!”.