Damir Mašić za portal Vijesti.ba

Kolege iz DF-a su malo pobrkali lončiće, a to se obično dešava kada nemate odgovarajuće argumente

Poslanik SDP-a BiH u Parlamentu FBiH i predsjednik parlamentarne Komisije za sigurnost Damir Mašić oštro je u izjavi za Vijesti.ba reagovao na jučerašnje stavove svog kolege Hajrudina Žilića, poslanika DF-a.
Žilić je, naime, optužio SDP BiH da zajedno sa HDZ-om bojkotuje zajednički odgovor FBiH na formiranje rezervnog sastava policije u RS.

“Kolege iz DF-a su malo pobrkali lončiće, a to se obično dešava kada nemate odgovarajuće argumente. O kolikoj se nedoslijednosti radi najbolje govori činjenica da su zaključci, koje je usvojila Komisija za sigurnost prije gotovo mjesec dana, bili tada žestoko kritikovani od strane DF-a iako su jednoglasno bili usvojeni od strane svih članova komisije uključujući i kolegu Žilića. Iste te zaključke Komisije za sigurnost, bez zareza i slova razlike, također je jednoglasno usvojio i Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, ali ovaj put su DF-u ti identični zaključci preko noći postali ‘jasni pravci djelovanja'”, kazao je Mašić.

Kako je istakao, u konačnici, DF i GS su svojim izborom u koaliciji sa HDZ, SNSD i SDA.

“Dakle, sa Draganom Čovićem, Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem. To je potvrđeno i jučer na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH kada su delegati DF-a zajedno sa koalicionim partnerima iz HDZ-a, SNSD-a i SDA glasali za izvještaj o radu Novalićeve vlade za 2018. godinu kao i za Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2018. Dakle vlade koju nisu podržavali u proteklom mandatu i budžeta protiv kojeg su glasali prije samo godinu dana”, naglašava naš sagovornik, te zaključuje:

“Dakle, fotelje i interes su čudo!”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu