KO SDP SBK čestita Nerminu Nikšiću na izboru za predsjednika SDP BiH

Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona na svojoj 48.sjednici prihvatilo je informaciju o provedenim unutarpartijskim izborima za Predsjednika SDP BiH.

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB čestita članovima SDP BiH koji su izišli na izbore, glasali za svog kandidata po principu „ jedan član-jedan glas“, i time pokazali najdemokratičniji način za izbor predsjednika.

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB čestita drugu Nikšić Nerminu na izboru za Predsjednika SDP BiH.

Na sjednici je Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB raspravljalo o materijalima koji će se naći na sjednici Kantonalnog odbora, kao i materijalima koji će se naći na dnevnom redu za VII redovni Kongres SDP BiH.

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB smatra da usvojena Uredba Vlade SBK/KSB o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru SBK/KSB, a odnosi se na zapošljavanje u javnom sektoru putem javnog poziva, nije primjenljiva ovoj vlasti, koja na sjednici Vlade donosi ovakvu Uredbu, a u praksi rade potpuno drugačije, npr. prijem sekretara u III Osnovnoj školi u Bugojnu, i ne samo u Bugojnu.

I sve dok budete zapošljavali kadrove SDA i HDZ, konkurse raspisivali svugdje, osim gdje treba, primali svoje podobne političke poslušnike (posljednjih pet godina primali ste samo svoje podobne kadrove), ova vlast koja ovako radi godinama, vlast koja ne može donijeti reformske zakone i uredbe, vlast koja radi ovakve nečasne radnje, stanovništvo odlazi iz države.

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB, u povodu nastupajućeg Bajrama, svim građanima islamske vjeroispovijesti upućuje srdačne čestitke- BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu