KO SDP HNK poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima Aluminija

Kantonalna organizacija SDP HNK poziva HDZ BiH da se prestane igrati sa radnicima Aluminija sa nerealnim planovima, koji nisu usaglašeni ni na nivou vlasnika, niti institucija sistema, a očigledno nemaju osiguranu ozbiljnu finansijsku podršku za realizaciju.

Degutantna pisma Nadzornog odbora i menadžmenta, u kojem se izvinjavaju velikom voždu, prelazi sve granice ukusa i predstavlja vrijeđanje zdrave pameti.

Svima je jasno da je Aluminij žrtva HDZ-a i njegovog igranja politike i biznisa koji je bio paravan za jednu od najvećih pljački u istoriji ove zemlje.

Radnike pozivamo da prestanu pratiti lažnu politiku koja im nije donijela ništa dobro i svoje probleme započnu institucionalno rješavati preko Vlade FBiH i Vlade Hrvatske, koje imaju kapacitet da vode pregovore o strateškim partnerstvima i programima sanacije.

Nastavak radničkog pristajanja na scenario u kojem svoju sudbinu predaju HDZ-u moraju biti svjesni da su svoje šanse za obnovu radnih mjesta sveli na minimum i postali žrtva stranačkih trgovina koji nemaju nikakve veze s njima.

Ono što danas proživljavaju nije ništa nego iscrpljivanje koje su doživjeli radnici Sokola, Žitoprometa, Rudnika mrkog uglja i svih drugih giganata koje je HDZ uništio u svojoj borbi za hrvatske interese.

Kadrovi HDZ su iz svakog uništenja firme izašli bogatiji, dok je cijenu uredno platila ekonomska perspektiva Hercegovine i radnici.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu