KO SDP BiH Tuzla pokrenuo aktivnosti na pregovorima u cilju uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu

Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla obavještava javnost da je na 27. sjednici Proširenog predsjedništva KO SDPBiH, razmatrana aktuelna politička situacija na području Tuzlanskog kantona i da su donešeni između ostalih i sljedeći zaključci:

1. KO SDP BiH Tuzla, uvažavajući zaključke Glavnog odbora SDP BiH i ranije donešenog svog zaključka, pokreće aktivnosti na pregovorima u cilju uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu na “Građanskoj platformi” sa DF, NS, SBB i SBiH.

2. Ukoliko novi pregovori u narednih sedam /7/ dana ne budu uspješni i ne budemo imali dogovor na platformi Građanskog bloka 19 poslanika ( SDP, DF, SBB, SBiH i NS), Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla će kao pobjednička stranka u Tuzlanskom kantonu sačiniti program i mjere rada kao planirani Program buduće Vlade. Predloženi Program i mjere dostaviti svim zastupnicima u Skupštini Tuzlanskog kantona i pozvati sve kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele podržati SDP-ov Program i mjere, da podrže manjinsku Vladu Građanskog bloka u kojoj će funkciju premijera i najmanje šest /6/ ministara imati SDPBiH.

3. Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDPBiH Tuzla, prošireno sa predsjednicima GO/OO SDPBiH iz Tuzlanskog kantona, predsjednicima/cama, savjeta i interesnih oblika organizovanja, načelnicima iz TK, zastupnicima/cama u zakonodavnoj vlasti na svim nivoima u BiH, jednoglasno su dali podršku predsjedniku KO SDPBiH Tuzla Enveru Bijediću za nastavak aktivnosti i pregovora u cilju formiranja vlasti u TK.