KO SDP BiH Tuzla pokrenuo aktivnosti na pregovorima u cilju uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu

Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla obavještava javnost da je na 27. sjednici Proširenog predsjedništva KO SDPBiH, razmatrana aktuelna politička situacija na području Tuzlanskog kantona i da su donešeni između ostalih i sljedeći zaključci:

1. KO SDP BiH Tuzla, uvažavajući zaključke Glavnog odbora SDP BiH i ranije donešenog svog zaključka, pokreće aktivnosti na pregovorima u cilju uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu na “Građanskoj platformi” sa DF, NS, SBB i SBiH.

2. Ukoliko novi pregovori u narednih sedam /7/ dana ne budu uspješni i ne budemo imali dogovor na platformi Građanskog bloka 19 poslanika ( SDP, DF, SBB, SBiH i NS), Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla će kao pobjednička stranka u Tuzlanskom kantonu sačiniti program i mjere rada kao planirani Program buduće Vlade. Predloženi Program i mjere dostaviti svim zastupnicima u Skupštini Tuzlanskog kantona i pozvati sve kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele podržati SDP-ov Program i mjere, da podrže manjinsku Vladu Građanskog bloka u kojoj će funkciju premijera i najmanje šest /6/ ministara imati SDPBiH.

3. Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDPBiH Tuzla, prošireno sa predsjednicima GO/OO SDPBiH iz Tuzlanskog kantona, predsjednicima/cama, savjeta i interesnih oblika organizovanja, načelnicima iz TK, zastupnicima/cama u zakonodavnoj vlasti na svim nivoima u BiH, jednoglasno su dali podršku predsjedniku KO SDPBiH Tuzla Enveru Bijediću za nastavak aktivnosti i pregovora u cilju formiranja vlasti u TK.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu