KO SDP Tuzla

KO SDP BiH Tuzla je stabilna i jedinstvena organizacija, a ne satelit SDA

Uprkos pokušajima pojedinaca, potpomognutim SDA-ovim moćnicima, da Kantonalnu organizaciju SDP BiH učine satelitom SDA, želimo vrlo jasno istaći da su Kantonalna organizacija SDP a i sve njene gradske i opštinske organizacije veoma stabilne,  sa visokim stepenom jedinstva, odlučne u opredjeljenju da rade na realizaciji programa i ideja socijaldemokratije ustanovljenih na zadnjem Kongresu SDP BiH.

Činjenica je i da ima i onih koji su napustili SDP BiH, ali to je zanemarivo mali broj u odnosu na broj članova Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla. Također, u periodu iza nas došlo je do iskljucenja i brisanja iz članstva određenog broja članova zbog nepoštivanja statutarnih odredbi. Povjerenišvo Kantonalne organizacije je isključilo iz članstva dva člana  koji su  i zastupnici u Kantonalnoj skupštini jer su na sjednici Skupštine Kantona glasali protiv prijedloga SDP  prilikom izbora potpredsjednika Skupštine iz reda srpskog i hrvatskog naroda. Također, Povjereništvo KO SDP BiH Tuzla je brisalo iz evidencije članstva tri člana SDP iz Gradske organizacije Gradačac jer su se vrlo jasno i otvoreno uključili u formiranje novog političkog subjekta i  zajedno sa vijećnicima SDA pokušali da „sruše“  SDP-ovu većinu u Gradskom vijeću Gradačac.

Posebno želimo istaći da, od trenutka uvođenja Povjereništva u KO SDP BiH Tuzla  i najave formiranja nove političke stranke od strane nekih bivših članova SDP iz Tuzlanskog kantona, u jedanaest od ukupno trinaest gradskih/opštinskih organizacija SDPBiH u TK je nastavljeno sa normalnim redovnim aktivnostima GO/OO u skladu sa Statutom i Programom SDP-a,

Zbog potrebe za normalizacijom rada  i vraćanja u okvire Statuta SDP-a,  u dvije opštinske organizacije je uvedeno povjereništvo i to u opštinskim organizacijama SDPBiH Lukavac i Banovići.

Danas možemo reći da KO SDP Tuzla i sve gradske/opštinske organizacije djeluju vrlo jedinstveno i u skladu sa Statutom i Programom SDP BiH.

Na kraju, želimo da Vas i građane TK informišemo da smo na zadnjoj sjednici Povjereništva, održanoj 9.8.2019. godine,  donjeli odluku o sazivanju Kantonalne Izvještajno- izborne konferencije SDPBiH Tuzla za 15. septembar 2019. godine. Na Konferenciji ćemo birati novog predsjednika KO SDP Tuzla kao i novi saziv Kantonalnog odbora i Nadzornog odbora.

Što se tiče rada Kluba poslanika SDPBiH u Skupštini TK, želimo vrlo jasno reći da ćemo istrajati na pokretanju apelacije zbog neustavnog izbora potpredsjednika Skupštine TK i da ćemo zbog kršenja Ustava TK kod imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona  bez zastupljenosti hrvatskog naroda u sastavu Vlade TK  pokrenuti, na sjednici Kluba Hrvata, pitanje vitalnog nacionalnog interesa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu