Aner Žuljević

Ko je izabran kao delegat u Skupštini HNK, a ne izjašnjava se kao konstitutivni, nema više politička prava za izbor za Dom naroda

Zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) tajnim su glasanjem na sjednici održanoj u srijedu, u Mostaru, izabrali šest izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Aner Žuljević iz SDP-a nosio je listu iz reda Ostalih, ali kaže da je odluka CIK-a o popunjavanju Doma naroda nelegalna i neustavna.

“Dobro bi bilo da u ovakvim stvarima Ustavni sud ne izbjegava svoju odgovornost, odluka CIK-a nas je vratila sto koraka natrag u odnosu na evropske vrijednosti za koje se svi zalažemo. Onaj ko je izabran u ovom kantonu, a ne izjašnjava se kao konstitutivni, nema više politička prava za izbor za Dom naroda. Jasno je da se radi o kršenju ljudskih prava i da se odluka može obarati na sudovima”, izjavio je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu