GO SDP Gračanica

Klub vijećnika SDP u GV Gračanica odrekao se primanja za borbu protiv koronavirusa

Klub vijećnika SDP BiH u Gradskom vijeću Grada Gračanica je donio Odluku o odricanju vijećničke naknade u Gradskom vijeću Gračanica za mjesec februar 2020. godine.

Devet vijećnika se odriče naknade i primanja vijećnika u Gradskom vijeću Gračanica za februar 2020. godine, a koje pravo imaju prema Odluci o visini naknade članovima Gradskog vijeća i članovima radnih tijela (“Službeni glasnik Općine Gračanica”, broj: 4/14 i 14/15).

Cjelokupan iznos sredstava koja se prikupe po osnovu naknada od vijećnika Kluba, stavljaju se na raspolaganje Gradskom štabu civilne zaštite Grada Gračanica za nabavku zaštitnih sredstava (zaštitne maske, rukavice, dezificijensi i dr.) za preventivno djelovanje i zaštitu građana Grada Gračanica od pandemije Corona virusa Covid-19.

Prioritet u raspodjeli sredstava za zaštitu dati građanima koji su u stanju socijalne i zdravstvene ugroženosti i potrebe. Od primaoca sredstava se zahtijeva da osigura pravičnost, hitnost, transparentnost i dostupnost i od istog će se zahtijevati izvještaj o namjenskom utrošku sredstava.