Klub SDP-a u Skupštini TK uputio nekoliko bitnih inicijativa

Klub poslanika SDP BIH u Skupštini TK je za sutrašnju sjednicu Skupštine uputio nekoliko značajnih amandmana i inicijativa. Poseban akcenat posvećen je mjerama koje treba da unaprijede pružanje zdravstvenih usluga pacijentima u Tuzlanskom kantonu ali i na socijalnu i društvenu odgovornost prema građanima.

Inicijativama se, između ostalog, predlaže Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona da u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, planira i osigura novčana sredstva za nabavku prijeko potrebne opreme na Klinikama UKC Tuzla, ali i centara u Gračanici i Živinicama.

Tako se Inicijativom Kluba poslanika SDP BIH u Skupštini TK predlažu sredstva u iznosu od oko 500.000 KM za potrebe uređenja i osposobljavanja Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla.

Za sutrašnju sjednicu je predložena i Inicijativa za nabavku neophodne opreme za Kliniku za dječije bolesti-UKC Tuzla u ukupnom iznosu od 220.000 KM.
Klub poslanika SDP BIH je predložio i inicijativu za zanavljanje dotrajalih aparata za hemodijalizu u iznosu od ukupno 330.000 KM u cilju ublažavanja sve evidentnijeg problema dijaliznih bolesnika.

Iz ugla socijalne zaštite i zaštite porodica sa djecom, predloženo je Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK, da izmjene Odluku o visini dječijeg doplatka, tako da njegova minimalna vrijednost bude najmanje u duplo većem iznosu od postojećeg.

Na prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana za područje TK 2005-2025. uloženo je nekoliko amandmana delegiranih i iz lokalnih zajednica s ciljem zaštite okoliša ali i proširenja građevinskog zemljišta.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu