KO SDP USK

KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ – implementacija projekta „Izliječimo zdravstvo“

Projekat „Izliječimo zdravstvo“ koji implementiraju Transparency international BiH i Centri civilnih inicijativa uz finansijsku podršku Europske unije, za cilj ima efikasnu borbu protiv korupcije u zdravstvu, a Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“ jedna je od ukupno petnaest (15) zdravstvenih ustanova sa teritorije Bosne i Hercegovine koja će učestvovati u implementaciji ovog projekta.

Ekonomska kriza u BiH najviše se odrazila u oblasti zdravstva uzrokujući smanjenje priliva sredstava od obaveznog zdravstvenog osiguranja, čime je ozbiljno narušen kvalitet i pristup zdravstvenim uslugama. Kao najdrastičnija posljedica je čekanje na pojedine preglede i operacije i do godinu dana, čak i kod najozbiljnijih oboljenja.
Ovakvo stanje rezultiralo je povećanjem korupcije u zdravstvu, naročito u visoko rizičnim oblastima poput javnih nabavki, upravljanja ljudskim resursima, finansijama te sukobu interesa.

“Projekat nastoji unaprijediti preventivne mehanizme za borbu protiv korupcije u zdravstvenom sektoru, što će doprinijeti boljoj efikasnosti i pristupačnosti zdravstvenih usluga građanima Unsko-sanskog kantona i stoga je učešće u ovakvom projektu od velikog značaja za našu ustanovu.”, naglasio je direktor bolnice Hajrudin dr Havić (SDP).


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu