Katastrofalne odluke SDA da podrže SNSD za Dom naroda BiH danas dolaze na naplatu!

SDA je obezbijedila HDZ-u i SNSD-u ključ zakonadavne vlasti, pa danas javno plače nad stanjem katastrofalne predaje države kojoj je sama kumovala vlastitim pogrešnim odlukama.

Ne znamo šta se moglo istrgovati za jednu tako pogubnu uslugu, ali danas vidimo da licemjerna saopštenja SDA koja licitira sa policajcima i boljim standardom nemaju baš puno efekta naspram surove matematike u kojoj Dodik zahvaljujući njima sam odlučuje o svim procesima u državi.

Naknadno pranje savjesti saopštenjima neće nikome pomoći, te želimo vjerovati da nas greške SDA neće odvesti u poziciju da Izetbegović najavljenim odustajanjem od NATO puta kupuje Dodikovu podršku usvajanju budžeta.

Dužni smo radi javnosti podsjetiti da je jedan od ključnih razloga zašto je SDP odbio učestvovanje u vlasti upravo činjenica da nismo željeli biti alibi SDA, koja je svojom samostalnom pogrešnom odlukom predala zemlju Dodiku do 2022. godine.

Svjesna odluka SDA da SNSD-u i HDZ-u doda još po jednog delegata u Domu naroda i da ove dvije stranke umjesto 6 imaju 8 od ukupno 15 delegata Doma naroda dolazi na naplatu.

Visoku cijenu ove katastrofalne odluke SDA neće platiti Bakir Izetbegović nego država Bosna i Hercegovina.

Na kraju, želimo vrlo jasno istaći kako će SDP BiH podržati budžet, ali javnost mora znati da su Dodikove prijetnje oko blokade u Domu naroda realne upravo zbog pogrešnih odluka SDA da mu osiguraju takvu moć.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu