KO SDPBiH Tuzla

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla oštro osuđuje odluku o pokretanju opoziva načelnika Lukavca Edina Delića

Mi u SDP-u, kao i načelnik Delić, se nimalo ne plašimo procedure opoziva i sigurni smo u totalni fijasko opoziva, ali sa žaljenjem konstatujemo da se neodgovorno rukovodstvo SDA grubo poigrava sa voljom naroda. Cijenu opoziva, izbora, dalje blokade i drugih posljedica SDA avanture platit će konačno nedužni građani.

Nije slučajno da SDA kreće prvo u napad na jednog od najsposobnijih načelnika u BiH. U Lukavcu se više radilo i gradilo za proteklih godinu dana nego za 12 godina vladavine SDA. Prepoznala je to i cijela bosanskohercegovačka javnost. Edin Delić je jedan od rijetkih načelnika koji je svoju akademsku praksu doktora nauka i redovnog profesora sa značajnim međunarodnim iskustvom i referensama zamijenio vrućom načelničkom pozicijom. Očigledno je da SDA nije navikla raditi sa načelnikom koji zna svoj posao, aktivno govori dva svjetska jezika, te sposoban je i odlučan raditi u interesu građana, po zakonu i moralu.

Zagovornici opoziva moraju imati u vidu da bi, čak i ako uspiju uvježbanim krađama izdejstvovati smjenu načelnika, morali ponovo izaći na izbore sa svojim kandidatom i opet se suočiti sa našim izborom Edinom Delićem.

Zahvaljujemo se načelniku Deliću što je izdržao pritiske i blokade do danas, a posebno se zahvaljujemo što se i dalje ne predaje i što će istrajati u ovome što smo zajedno počeli.

Pred nama je konačan rasplet višedecenijske torture i vladavine banovićke SDA vrhuške predvođene osuđenim kriminalcem Mirasdom Kukićem i njihove lukavačke filijale predvođene Tarikom Arapčićem. Dok drugi rade i grade, životopis ovog dvojca oslikan je političkim spletkama, korupcijom, aferama i opstruiranjem onih koji pokažu narodu da može bolje.

Pružamo punu podršku načelniku svih građana Lukavca, Edinu Deliću, znamo da je kost u grlu SDA upravo jer radi za narod, uvodi red i zakon. To je stanje u kome se SDA ne snalazi i u kome polako nestaje. Strah od nestanka u Lukavcu je presudan razlog za nervozne reakcije i pokušaj opoziva.

Edin Delić je na izbore izašao i pobijedio kao kandidat tri stranke ljevice: SDP-a, DF-a i SDU-a. Imao je tokom rada podršku i većine vijećnika iz SBB-a zbog svojih progresivnih stavova i spremnosti da radi za građane. Zahvaljujemo se svima koji podržavaju našeg zajedničkog kandidata, a uvjereni smo da će „lukavački recept“ uroditi plodom i na narednim izborima, te da će konačno proći era vladavine nacionalističko-kleptomanskih stranka koje nam već duži niz godina protjeruju najbolje sinove i kćeri naše zemlje.

Pozivamo građane Općine Lukavac, ne samo naše simpatizere i članove, da svojim masovnim izlaskom na referendum daju podršku načelniku Edinu Deliću i pošalju jasnu poruku da prolazi vrijeme diktature odabranih porodica.

Mi smo sigurni da Edin Delić i građani Lukavca neće biti poraženi.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu