Forum mladih SDP BiH

Kandidati za ministre u Vladi Kantona Sarajevo su časni, pošteni i kompetentni mladi ljudi

Forum mladih SDP BiH izražava veliko zadovoljstvo odabirom Damira Filipovića, Malika Garibije i Adnana Štete za SDP-ove ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Pored činjenice da su ovi kandidati mladi, gotovo da nema člana koji se kroz rad u Forumu nije uvjerio u časnost, poštenje i stručnost ovih kandidata.

Mi, koji ih poznajemo, sigurni smo kako će se i svi građani Kantona Sarajevo vrlo brzo, kroz rad naših ministara uvjeriti u tačnost ovakvih navoda. Nakon demokratizacije stranke podržavamo i svaku dobronamjernu kritiku, pogotovo onu koja dolazi iz partijskih redova. Ipak, smatramo nepoštenim da pojedinci koji ih ne poznaju unaprijed sude našim kandidatima na osnovu „rekla-kazala“ priča. Jedino što očekujemo je pružena šansa predloženim ministrima.

Svjedoci smo i da se u javnosti vrlo često moglo čuti zagovaranje izbora mladih i nekontaminiranih kandidata na funkcije, pa smo neugodno iznenađeni linčom dijela medija na naše kandidate.

Forum mladih smatra važnim i to što je nakon široke unutarpartijske rasprave, među ostalim, za ministra predložen i predsjednik FOM-a Damir Filipović. Ovo nam potvrđuje važnost Foruma mladih kao interesnog oblika unutar partije, te daje dodatni motiv našim članovima, kojima je ovo primjer kako se kompetencije i trud u SDP-u cijene.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu