Kamenovane prostorije SDP-a BiH u Nemili

U noći sa nedjelje na ponedjeljak, uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kamenovane su prostorije SDP-a BiH – Regije Nemila, koje pokrivaju rad devet organizacija nemilskog sliva. Pričinjena je materijalna šteta na objektu, a događaj je prijavljen nadležnoj policijskoj stanici u Nemili, čiji službenici su sačinili zapisnik.

“Nadamo se da će počinitelji ovog nečasnog djela biti otkriveni, ali i njihovi nalogodavci. Ovaj čin kamenovanja ne predstavlja samo materijalnu štetu, nego i pokušaj zastrašivanja nas koji se iskreno borimo protiv ovako lošeg stanja u društvu i državi i to baš na Dan državnosti koji simbolizira sve one vrijednosti za koje se zalaže Socijaldemokratska partija BiH i njeni mnogobrojni članovi i simpatizeri”, poručili su iz GO SDP BiH Zenica.