SDP BiH Bugojno

Kako se troše narodne pare

Revizorski izvještaji su vrlo ”interesantno” štivo za one koji imaju priliku da ih čitaju. Većina naših građana nikada nije vidjela revizorske izvještaje koji se odnose na trošenje javnih sredstava u institucijama Federacije BiH ili BiH. A u njima svašta piše!

Između ostalog, iz Izvještaja za 2016. godinu možemo vidjeti da je naša sugrađanka, potpredsjednica Federacije BiH, za reprezentaciju u prošloj godini potrošila 22.508 KM,  što je stavlja u sam vrh onih koji javna sredstva troše za čašćavanje. Po radnom danu u godini to je 86,24 KM što je, priznat ćete,  lijepa svotica za čašćavanje!

Šta bi 5.592 nezaposlena u Bugojnu dala za ovakav dnevni džeparac? Šta bi brojni penzioneri dali za povećanje penzije bar 8 KM mjesečno? Možda glas na izborima? Do sada su davali. Vidjet ćemo hoće li tako biti i na narednim izborima. Do tada će naša sugrađanka trošiti  86,24 KM  dnevno na čašćavanje, a vjerovatno i više u ovoj godini i vozati se u novom audiju   vrijednom preko 90.000 KM kojim se počastila na račun građana.

Na kraju  se zahvaljujemo Portalu avaz.ba što nam je dao ove informacije.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu