OO SDP Bosanski Petrovac

Kako je SDA zbog stranačkog kongresa ukrala dan Općine Bosanski Petrovac

Bosanski Petrovac, svake godine, 14-tog septembra proslavlja godišnjicu svoga oslobođenja, sve do ove godine. Zbog obaveza nekih delegata iz ove općine prema Kongresu Stranke koja baštini Demokratsku Akciju, obilježavanje ovog datuma, na ogorčenje članova, simpatizera ali i brojnih građana Bosanskog Petrovca, je pomjereno na 13-ti septembar.

Općinska organizacija SDP BiH Bosanski Petrovac osuđuje ovakvo opstruiranje obilježavanja sjećanja na hrabre poduhvate PETOG Korpusa.

Istovremeno, svjesni činjenice da su taj dan iz ovog grada izbjegli mnogi građani srpske nacionalnosti, ovom prilikom im čestitamo na razumijevanju i naporima na izgradnji tolerantnog društva u ovom malom gradiću.

Socijaldemokratska partija će, kao i do sada, podržavati sve napore izgradnje sekularnog društva, afirmisati građanske inicijative, a istovremeno osuđivati i boriti se protiv svakog oblika manipulacije nad bilo kojom zajednicom, te biti aktivni protiv svakog oblika etnocentrizma, svojatanja i zloupotrebe države i/ili društva, kao u navedenom slučaju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu