Forum mladih Ilidža

Žedni smo pored vode i to zahvaljujući nemaru vlasti na čelu sa SDA

Ponukani dugogodišnjim problemom redukcije vode u KS, FOM SDP BiH Ilidža je u nedjelju (1. oktobra 2017.) organizovao simboličnu podjelu flaširane vode građanima.

Podjelom flaširane vode na kojoj su bile okačene ceduljice s porukom o značaju vode, FOM SDP BiH Ilidža je prvenstveno ukazao vlastima na nužnost da se već jednom profesionalno uhvati u koštac sa problemom redukcije vode. Ovom aktivnosti je izražen naš stav da je nedopustivo da su građani Općine Ilidža, kao i ostatka KS suočeni s redukcijama vode u 21. st. Ova apsurdnost je utoliko veća kada smo svjesni da živimo u državi koja se smatra jednom od najbogatijih pitkom vodom u Europi i svijetu. Teško je prihvatiti činjenicu da smo žedni pored vode i to zahvaljujući nemaru nenarodne vlasti na čelu sa SDA.

Jasno je da je uzrok necivilizacijskih životnih okolnosti, izraženih i kroz redukciju vode, u Vladi KS koja je odgovorna što nam voda nestaje u cijevima. Jadno je da se to dešava i zbog unutarstranačkih sukoba u SDA čiji se premijer KS-a, Elmedin Konaković javno diči kako pije sarajevski kiseljak, dok njegovi sugrađani nemaju pitku vodu u potrebnim količinama.

„Kad izvor presuši, tek onda znamo vrijednost vode“ je citat Benjamina Franklina kojim smo se obratili građanima prilikom uručivanja vode. Ne sumnjamo da su građani svjesni toga, ali toga očigledno nije svjesna vlast koja isušila novac koji se mogao investirati u održavanje vodovodnog sistema.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu