Junuz Mulahmetović

Rođen 18.12.1954.godine u Mihovićima, općina Foča. Osnovnu školu završio u Goraždu a srednju brodograditeljsku i višu pedagošku akademiju u Rijeci.
2008. završava Fakultet i dobija zvanje Profesor geografije. Oženjen, otac dvije kćerke. Živi u Srebreniku i 35. godina radi u prosvjeti u nekoliko škola na području Srebrenika, te je u dvije Osnovne škole bio i uspješan Direktor, nagrađivan za svoj rad. Obnašao dužnost predsjednika Crvenog krsta Srebrenik. Kao Vijećnik će se zalagati za obezbjeđenje sredstava za finansiranje projekata iz oblasti odgoja i obrazovanja, stvaranje uslova za pohađanje škole djece sa posebnim potrebama, uređenje turističke organizacije Općine i sl.