Irfan Čengić

Još jedan Dan mladih bez Strategije za mlade

Zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, Irfan Čengić je za TVSA dao izjavu u vezi Međunarodnog dana mladih osoba.

“FBiH još uvijek nema strategiju za mlade, iako je to zakonska obaveza iz 2010.godine. Usvojena je inicijativa zastupnika Begića, dok sam ja tražio da se sazove sjednica Parlamenta FBiH na ovu temu”, rekao je Čengić.

Naglašava da bez federalne strategije je jako teško realizovati projekte i programe za mlade, te da se novac troši bez strateškog pristupa.

“Očekujem od Vlade FBiH da se konačno posveti izradi strategije za mlade, jer sve veći broj mladih napušta BiH i odriče se našeg državljanstva”, naglašava Čengić.

Međunarodni dan mladih se u svijetu obilježava 12. augusta, kada je 1999.godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se ovaj dan proglasi Međunarodnim danom mladih.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu