SDP BiH
Forum mladih SDP BiH

Javne politike za jednake šanse

Fondacija Friedrich Ebert iz Srbije je protekle sedmice u Vršcu, realizovala seminar Socijaldemokratski aspekt i institucionalni aranžmani politike rodne ravnopravnosti – Škola za razvoj regionalnih politika – javne politike za jednake šanse.

Učešće u seminaru su uzeli i mladi vijećnici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, Danijel Pašić i Nermin Deljkić, koji su svojim znanjem i iskustvom doprinijeli realizaciji navedene aktivnosti i obradi tema kao što su: javne politike i socijaldemokratski aspekt, socijalna država – modeli i koncepti,pisanje prijedloga praktične politike i dr. teme.

Tokom seminara su se razmijenila različita znanja, iskustva i kontakti, kako od strane predstavnika i predstavnica partija lijeve političke orijentacije, tako i od predstavnika i predstavnica iz regiona.
Učesnici iz Bosne i Hercegovine kao i predstavnice i predstavnici ostalih država učesnica će nastojati u narednom periodu da izrade prijedlog nacionalne javne politike o rodnoj ravnopravnosti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu