Foruma žena SDP BiH Konjic

Javna tribina „Zdravlje za sve“

Sinoć je u prostorijama Bosanske sobe, povodom 20 godina rada Foruma žena SDP BiH održana javna tribina pod nazivom „Zdravlje za sve“.

Javna tribina je održana u organizaciji Foruma žena SDP BiH Konjic.

Tribinu je otvorio Predsjednik OO SDP BiH Konjic Mustafa Alikadić.

Prisutnima su se obratili, Predsjednica FOŽ SDP BiH Konjic Amra Subašić, Predsjednca KO FOŽ SDP HNK i podpredsjednica FOŽ SDP BiH Ifeta Škoro, Edita Sulejmanović ispred KO FOŽ Sarajevo, te dr. Selma Jakupović.

Predsjednica Foruma žena SDP BiH Konjic Amra Subašić na samom početku pozdravila je prisutne, i kazala par uvodnih riječi o gošćama i temama koje će prezentirati.

Predsjednica KO FOŽ SDP BiH HNK Ifeta Škoro osvrnula se na proteklih 20 godina rada i aktivizma Foruma žena SDP BiH. Istakla je kako je FOŽ SDP BiH prošao težak put u svojoj afirmaciji kao interesni oblik u strukturi  SDP-a, te da je prezadovoljna zbog činjenice da je FOŽ postao jedna od najvažnijih karika u radu i djelovanju SDP BiH.

Edita Sulejmanović govorila je o ulozi zene u bh društvu u proteklih 20 godina, pravima koje su žene imale ranije i koja imaju danas. Posebno je istakla kako je veoma bitno prisustvo žene u politici, sa akcentom na one pozicije na kojima se donose odluke. Sulejmanović je takođe kazala da su minimalne kvote na izbornim listama od 40% nedovoljne za afirmaciju žene u politici, te da treba istrajavati da kvote minimalno izabranih žena u organe budu veće od postojećih.

Dr Selma Jakupović prezentovala je temu javne tribine „Zdravlje za sve nas“

Posebno je govorila o preventivnom djelovanju stanovništva, zdravoj ishrani, i mogućim oboljenjima koja su najčešća u današnjem društvu.

Takođe je govorila o problemima u zdravstvu, skupom i komplikovanom sistemu koji nije podređen građanima. Istakla je da ce SDP u svom izbornom programu ponuditi jasna rješenja u okviru zdravstevene politike, te da će se zalagati za reformu  zdravstvenog sistema na nivou cijele BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu