Javna tribina o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo

Forum lijeve inicijative večeras je Sarajevu organizovao javnu tribinu na temu Nacrt zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo.

Učesnici Tribine bili su kantonalna ministrica pravde i uprave Lejla Salihagić-Brčić, zastupnik Socijaldemokratske partije u kantonalnoj Skupštini Samir Suljević i zastupnik Socijaldemokratske partije u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić.

Na Tribini su građani imali priliku da kažu svoje mišljenje o Zakonu koji se, kako su naveli iz Foruma lijeve inicijative, čeka još od 2006. godine.

Nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi, Skupština Kantona Sarajevo je usvojila prošlog mjeseca. Tom prilikom, ministrica Salihagić-Brčić je, između ostalog, poručila da se ne smije dozvoliti da općine imaju profitabilne nadležnosti, komunalnu privredu i infrastrukture, a da Kantonu ostanu one neprofitabilne.

radiosarajevo.ba