Javna tribina o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo

Forum lijeve inicijative večeras je Sarajevu organizovao javnu tribinu na temu Nacrt zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo.

Učesnici Tribine bili su kantonalna ministrica pravde i uprave Lejla Salihagić-Brčić, zastupnik Socijaldemokratske partije u kantonalnoj Skupštini Samir Suljević i zastupnik Socijaldemokratske partije u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić.

Na Tribini su građani imali priliku da kažu svoje mišljenje o Zakonu koji se, kako su naveli iz Foruma lijeve inicijative, čeka još od 2006. godine.

Nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi, Skupština Kantona Sarajevo je usvojila prošlog mjeseca. Tom prilikom, ministrica Salihagić-Brčić je, između ostalog, poručila da se ne smije dozvoliti da općine imaju profitabilne nadležnosti, komunalnu privredu i infrastrukture, a da Kantonu ostanu one neprofitabilne.

radiosarajevo.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu