OO SDP Jablanica

Jasmina Hindić pojačala redove SDP-a u Jablanici

Bez obzira na sve potencijale koje posjeduje, općina Jablanica već godinama “tavori” ispod svakog, čak i onog bosanskohercegovačkog prosjeka, stav je lokalnog SDP-a.

“Građani su svakim danom nezadovoljniji, a veliki broj mladih ljudi napušta Jablanicu jer vlast predvođena SDA ne nudi ništa, posebno mladim ljudima. Osim određenog broja stranačkih poslušnika, te nekolicine podobnih privrednika, ostali građani i privrednici žive svakodnevne probleme i poteškoće. Poražavajuća je činjenica da je za skoro 20 godina neprekidne vlasti SDA, potrošeno preko 100 miliona KM budžetskog novca, bez iole vidljivih i značajnijih rezultata”, saopćili su.

Sve veći broj građana želi se na aktivniji način uključiti u politički život Jablanice i na taj način konačno preuzeti dio odgovornosti i ponuditi konkretna rješenja za nagomilane probleme.

“Od sada je porodica SDP BiH u Jablanici bogatija za nove članove, a sastanak članova iskorišten je i za svečano pristupanje OO SDP BIH Jablanica”, dodali su.

U prisustvu Predsjednika KO SDP BIH HNK Ismeta Lulića i Predsjednika OO SDP BIH Jablanica Damira Šabanovića, jučer je jablaničkom SDP-u pristupila Jasmina Hindić.

“Dugo sam razmišljala da li da se politički aktiviram. Ni danas u času potpisivanja pristupnice SDP – u, nisam sigurna koji su to problemi koji su me u konačnici i motivisali da se aktivnije uključim u politički život naše općine. Mladi nemaju perspektivu, privrednike muči niz problema i poteškoća u poslovanju, gase se mali biznisi, mladi odlaze, nepotizam je postao sinonim za naše društvo. Priznat ćete da se teško odlučiti šta je naš najveći problem. Vrijeme je da jedni druge ohrabrimo i život našeg grada uzmemo u svoje ruke. Prestanimo se sakrivati iza razno raznih floskula i prestanimo čekati da nešto urade oni koji su nam za 20 godina pokazali da niti znaju, niti hoće uraditi bilo sta korisno za naš grad. Jablanica zaista zaslužuje mnogo više i bolje”, rekla je Jasmina.

Jasmina je rođena i odrasla u Jablanici, zaposlena je u porodičnoj firmi koja upošljava više od 10 radnika.

O razlozima pristupanja SDP-u, rekla je da bez obzira na određene greške iz prošlosti, SDP u Jablanici godinama pokazuje dosljednost i istrajnost u nakani da riješi probleme građana, te da je program SDP-a, za predstojeće lokalne izbore veoma kvalitetan, te da uz ljudski pristup rješavanju problema, faktor koji čini jedinu istinsku alternativu postojećoj vlasti i postojećem stanju.

“Pozivam sve sugrađane da se aktivno uključe u naš rad, jer samo zajedno, lišeni mnogih predrasuda i trenutnog koncepta, život u Jablanici možemo učiniti boljim za sve na” – poručila je Jasmina Hindić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu