Jasmina Hadžiavdić

Živi u Donjem Vakufu, rođena 21.10.1966.godine u Jajcu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirala je 1990.godine na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci i stekla zvanje dipl. ekonomista. Po završetku studija zaposlila se u Sarajevo osiguranju, Filijala Jajce, gdje je radila do izbijanja ratnih sukoba. Period 1992-1996. angažovana na poslovima finansija u Okrug Banja Luka, zatim Okrug Travnik. Uspostavom SBK imenovana je za Zamjenika ministra raseljenih osoba i izbjeglica, zatim Pomoćnik ministra u navedenom ministarstvu do 2000.godine, a od 2000. do 2004.godine radila je na poslovima glavnog inspektora za budžet SBK. Krajem 2004.godine sporazumnim raskidom ugovora o radu napustila je radno mjesto U SBK, te se zaposlila u privatnoj firmi “ESPRO” DOO Donji Vakuf, gdje i danas radi na poslovima direktora firme. Udata sam i majka jednog djeteta.