OO SDP Jajce

Jajce je u potpunosti opredijeljeno za građansku Bosnu I Hercegovinu

U prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Jajce održan je radni sastanak rukovodstva Općinske organizacije SDP BiH Jajce predvođene predsjednicom Edinom Kurt sa potpredsjednikom SDP BiH Zukan Helezom i predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH SBK Nijaz Helezom, na kom se razgovaralo o trenutnoj društveno-političkoj situaciji na području Općine Jajce, ali i o stanju, realiziranim i planiram aktivnostima Općinske organizacije SDP BiH Jajce.

Poseban akcent stavljen je na organizaciju predstojećih unutarpartijskih izbora na općinskom i kantonalnom nivou koji očekuju SDP BiH u narednim mjesecima.

Ovom prilikom rukovodstvo SDP BiH i Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona dalo je punu podršku vijećnici SDP BiH u Općinskom vijeću Jajce Edini Kurt, u provođenju svih politika SDP BiH kroz njen rad u Općinskom vijeću i zastupanju stavova Općinske organizacije SDP BiH Jajce, te je još jednom podrcrtano da se SDP BiH oštro protivi svim nacionalističkim politikama koje se od strane SDA i HDZ sprovode u Jajcu.

„Vrijeme je da građani napokon shvate da jedina budućnost Bosne i Hercegovine leži u građanskoj državi, a nikako u nacionalnim podjelama koje im serviraju nacionalne stranke i koje su osnovni razlog zašto svake godine sve više mladih napušta Bosnu i Herecegovinu“, istaknuo je na kraju Nijaz Helez, predsjednik KO SDP BiH SBK.