Lana Prlić

Izvozimo mlade i obrazovane ljude, cijele obitelji brzinom većom nego što Agenciji za zapošljavanje BiH treba da pročitaju ozbiljne statistike

Lana Prlić, zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, povodom izjava Muamera Bandića, direktora Agencije za zapošljavanje BiH, o tome kako je nezaposlenost na rekordno niskom nivou, navodi podatke koji ne podržavaju ove tvrdnje.

„Od 2013. do 2018. godine Bosnu i Hercegovinu je napustilo 172.000 ljudi. Grad Mostar su u istom periodu napustile 784 porodice, što je oko 2.000 ljudi. Četvero od petero mladih osoba je spremno napustiti našu državu. Razredi u Gimnaziji čine 13 (trinaest) đaka, dok se dogodilo da je upisano i samo devet prvačića u Stocu.

U posljednjih pet godina HNK napustilo je 67 ljekara i tu se ne ubrajaju mladi ljekari koji su tek zavrsili svoje obrazovanje.

Gospodine Bandiću, izvozimo mlade i obrazovane ljude, cijele obitelji brzinom većom nego što Vama treba da pročitate ozbiljne statistike. A na te Vaše statistike koje su prikazane tako što se skidaju sa biroa za zapošljavanje oni koji imaju više od 200KM primanja mjesečno.

Vi ste ružičaste naočale stavili, dok je već 172.000 Bosanaca i Hercegovaca rasuto diljem Europe i svijeta.

Na žalost svih nas, a očito na sreću Bandića, u narednim godinama će biti sve manja nezaposlenost u BiH, jer će biti sve veći broj onih koji napuštaju BiH“, navela je Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu