Izvještaj s ulične akcije ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”

Dana 07.11.2019. godine u Travniku je održana ulična akcija ”Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”. Ovom prilikom je ukazano na problem dugog čekanja na preglede u JU Bolnicama i Domovima zdravlja u Srednjobosanskom kantonu.

Veliki broj građana je uzeo učešće u ovoj akciji te su napisali šta misle o ovom problemu i koliko su zadovoljni radom kantonalnog Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku te JU Bolnica i Domova zdravlja u SBK.

Mi su Klubu zastupnika SDP BiH SBK/KSB smatramo da se ovaj problem može riješiti tako što bi Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB sklopio ugovore sa privatnim ustanovama te platio preglede na koje se čeka dugo u javnim ustanovama.

Ovakvu inicijativu je u Skupštini SBK/KSB je uputila zatupnica SDP BiH Ljubnika Atanasijević. Nažalost još uvijek nije bilo odgovora od Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku i Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB.

Nadamo se da će Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politiku i Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB usvojiti našu inicijativu te tako unaprijediti zadravstvenu zaštitu građana SBK/KSB.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu