Ubjedljivo najveći broj amandmana i pitanja

Izvještaj CCI: Ubjedljivo najaktivniji u Parlamentu FBIH je SDP

Centar civilnih inicijativa (CCI) radio je analizu aktivnosti u Parlamentu FBiH u prvoj polovini 2017. godine. Analiza je još jednom pokazala da su parlamentarci SDP BiH ubjedljivo najaktivniji sa najvećim brojem amandmana i pitanja. Parlamentarci SDP BiH u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije imali su zvanično 176 amandmana na predložene Zakone i uputili 83 zvanična pitanja. Pored ovoga SDP je predložio i druge zakone, rezolucije, inicirao vanredne sjednice i imao niz drugih aktivnosti koje nisu bile predmet ove analize.

Ovo je samo još jedan dokaz da je SDP konstruktivna opozicija i mnogo više od toga, najkonstruktivnija politička partija u ovom entitetu. Pojedinačno najaktiviniji parlamentarci SDP-a bili su Aner Žuljević u Domu naroda i Jasmina Zubić u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Više o socijaldemokratima u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta FBiH možete vidjeti ovdje:

Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Dom naroda Parlamenta FBiH

U nastavku možete vidjeti tabelu sa prikazom aktivnosti svih političkih partija


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu