Brčko

Izmirite obaveze prema privredncima ako imate skupštinsku većinu

Zbog ovako iznesenog stava nismo se oglašavali prethodnih tridesetak dana, jer nismo željeli komentarisati one koje ne priznajemo

Slika

Socijaldemokratska partija Brčko distrikta BiH je na 37. sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH održanoj 09.07.2014. godine saopštila da za nas Anto Domić više nije gradonačelnik, zbog sramnog odlaska na doček ratnom zločincu Dariju Kordiću u Zagreb i njegove izjave da je išao na doček prijatelju te da se zbog toga ne kaje.

Naravno, da ne prihvatamo, da na mjestu njegovog zamjenika ostane Esed Kadrić potpisnik sramne Odluke za odlazak Domića na ovaj službeni put.

Zbog ovako iznesenog  stava nismo se oglašavali prethodnih tridesetak dana, jer  nismo željeli  komentarisati one koje ne priznajemo.

Međutim, nakon što je Esed Kadrić ponovo pokazao nepristojnost, bahatost i nekulturu prema građanima , a njegov mentor Domić predložio  otimanje sredstava iz budžeta Brčko distrikta BiH za nepostojeće radove koji  su tobože izvedeni prilikom   sanacija od poplava odlučili smo da vam se kao društvu dva (kriminalna lica) ipak obratimo.

Građani znaju da ste pozvali svoje kumove, stranačke direktore, firme koje više godina nemaju ni jednog zaposlenog radnika (osim članova porodice), kako bi ”oprali” pare i na kraju  mandata otišli iz udobnih fotelja  punih kofera.

Izražavamo žaljenje što jedan broj ozbiljnih privrednika kao što je i ”Bijelić gradnja”  sa stotinjak zaposlenih radnika trpe posljedice vaše bahatosti i nedonošenja odluke u kojoj ste željeli izjednačiti firme koje samo služe za pranje novca sa onima koji stvarno žive od svog rada.

Pozvali ste, takodje i firmu koja se bavi ispitivanjem kvaliteta vode da u mutnoj vodi opere prljave  pare  koje ste naumili odnijeti sa sobom.

SDP podržava isplatu sredstava privrednim subjektima koji u svojim izvještajima imaju jasan i realan opis izvršenih radova, a mi ćemo svakako  sve  prijaviti organima gonjenja da se uvjere u vaše ”poštene” namjere.

Vi iz skupštinske većine ste sami određivali izvršioce radova na otklanjanju posljedica od poplava, kao što su i vaši referenti pravili spiskove za pomoć ugroženim domaćinstvima. Pokazalo se da su oni koji su stvarno angažovali svoje radnike na sanaciji posljedica od poplava kao i građani koji su pretrpjeli štetu od istih nezadovoljni vašim radom.

I još jednom da ponovimo SDP BiH Brčko distrikta BiH ovo ne piše zbog želje da uđe u vlast kako vi to predstavljate. Mi nikada nećemo ući u ovakvu nenarodnu i kriminaliziranu vlast.

Četiri poslanika Nišić, Ribić (SBiH), Mujkanović i Softić (SDA) mogu  sami kao i do sada, nastaviti sramotnu raspodjelu kadrovskih mjesta.

Jedan je ministar podnio ostavku a vama je dao novu priliku za ”dokazivanje” postojanja skupštinske većine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.