Radionica FSA SDP BiH

Izgradnja bosanskohercegovačkog društva kao dobrog društva za radnike i radnice

Cilj radionice je osnaživanje i osposobljavanje aktvistica i aktivista za vođenje političko-sindikalnog dijaloga i potpune posvećenosti pitanjima radnika i radnica,

Slika

Juče je počela radionica pod nazivom „Izgradnja bosanskohercegovačkog društva kao dobrog društva za radnike i radnice“ u organizaciji Foruma sindikalnih aktivistica i aktivista Socijaldemokratske partije BiH. Cilj radionice je osnaživanje i osposobljavanje aktvistica i aktivista za vođenje političko-sindikalnog dijaloga i potpune posvećenosti pitanjima radnika i radnica, kao i njihovih sindikata, na putu izgradnje boljeg društva za sve.

Radionici prisustvuju predsjednici općinskih i kantonalnih FSA, jedan broj predsjednika i predsjednica OO SDP koji imaju forume, članovi i članice Predsjedništva FSA SDP BiH, jedan broj zatupnika i zastupnica, te predstavnika organa partije. 

Radionicu je otvorila zastupnica u Parlamentu FBiH i predsjednica Foruma sindikalnih aktivistica i aktivista SDP BiH Besima Borić. U  svom obraćanju je istakla da Forum sindikalnih aktvistica i aktivista SDP-a sve ove godine osmišljava aktvnosti koje se realizuju na svim nivoima partijske organizacije sa ciljem razvijanja integriranog pristupa u radu na pitanjima od interesa za radništvo u BiH unutar partije kao i prema sindikatima u lokalnoj i široj zajednici.

Ove godine radionica je posvećena pitanjima Politike rada, socijalne i ekonomske politike, kao dijelova Manifesta 2014-2020., sa kojim SDP BIH izlazi na izbore u oktobru 2014.

 

Prisutnima su se obratili i potpredsjednik FBiH i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Svetozar Pudarić i premijer Vlade FBiH i generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić. Svetozar Pudarić je govorio o revitalizaciji Socijaldemokratske partije kao radničke partije, te pozitivnim primjerima koji su do sada urađeni u segmentu zaštite radničkih prava. Naglasio je da je Socijaldemokratska partija partija radnika, radnička partija, te da među prioritetima mora biti borba za boljitak radnika, njihov veći utjecaj u društvu i na radnim mjestima, vraćanje radnika u žižu zbivanja.

 

Nermin Nikšić je govorio o zaštiti radništva od neoliberalne globalizacije, postignućima i izazovima. Osvrnuo se na uspješne projekte Vlade Federacije BiH koji su omogući direktno i indirektno  zapošljavanje velikog broja radnika i angažovanje domaćih kompanija, kao što je izgradnja autoceste, projekti u oblasti energetike, uvezivanje staža itd.

 

Radionica se održava u Neumu i trajaće dva dana, gdje će učesnici imati priliku da diskutuju o sadržaju Manifesta 2014-2020, te da steknu vještine kako prenijeti poruku i ideju iz oblasti politike rada i socijalne politike, te ekonomske politike i politike zapošljavanja,  građanima i široj javnosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.