Programska konvencija SDP BiH u Tesliću

Izgradićemo zemlju za sve nas

Na Programskoj konvenciji SDP BiH, održanoj u Tesliću, naglašeno je da svi građani BiH imaju iste probleme i da se u cijeloj BiH mora graditi društvo jednake šanse, kako bi BiH uistinu postala zemlja za sve njene građane.

„U potpunosti je narušeno povjerenje građana u institucije koje trebaju garantirati sigurnost i pravdu za sve. Isti su problemi u oba entiteta i svi građani isto trpe. Povratnici imaju i dodatne probleme u cijeloj BiH i to se mora mijenjati. Povratnici su heroji BiH. Sva nesigurnost i nepravda rezultat je toga što se već dvadeset godina pravi privatna država, a ne pravna država. Mi u SDP-u hoćemo da zakon vrijedi isto za sve i na svakom dijelu BiH“, rekao je Nikšić.

On je napomenuo da je Plan 10 osmišljen kao odgovor na probleme i potrebe građana u svim dijelovima BiH.

„U Planu 10 stoji i da ćemo svake godine modernizirati ili renovirati najmanje 100 škola u BiH. To se odnosi i na RS i FBiH i Brčko Distrikt. Na cijelu BiH. Škole su dotrajale i neuslovne. Imamo svaku obavezu osiguravanja jednakih prilika u obrazovanju za svu našu djecu. Želimo da nam djeca idu u moderne i opremljene škole, gdje će naučiti kako da razmišljaju i kako da budu dobri, uspješni i sretni ljudi“, naglasio je Nikšić.

Enes Suljkanović, potpredsjednik SDP BiH, poručio je da je SDP jedina politička snaga koja okuplja sve ljude u BiH i koja stavlja čovjeka u prvi plan.

„SDP-ov Plan 10 predviđa i drastično porezno rasterećenje poslodavaca i privrede u cjelini. Višak sredstava koji ostane poslodavcima omogućit će im da više sredstava ulože u razvijanje poslovanja, zapošljavanje novih radnika i poboljšanje položaja postojećih radnika. SDP to namjerava postići i donošenjem Zakona o minimalnoj plati. Ljudi će opet moći živjeti od svog rada“, rekao je Suljkanović.

Vojin Mijatović, potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a, poručio je da svaki glas odlučuje da li će naša djeca rasti u našoj zemlji ili odlaziti negdje u potrazi za boljom budućnošću.

„Svaki glas donosi promjene. Budimo snaga koja će napraviti zemlju u kojoj se lijepo živi, ponosnu zemlju, zemlju za sve nas. Promjene se mogu i moraju desiti. SDP nikad nije bio jači i zato građanima trebamo vratiti nadu da će biti bolje i da samo zajedno možemo napraviti društvo u kojem ćemo svi biti jednaki“, istaknuo je Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.