Izetbegovićev redukovani pristup NATO-u je izdaja države

SDP BiH najoštrije osuđuje istup gospodina Izetbegovića u kojem Dodiku nudi izmišljenu kategoriju “redukovani NATO pristup”.

Posebno zabrinjava pristup “država to sam ja” u kojem predsjednik jedne stranke sebi daje za pravo da izigrava zakon i potpisane međunarodne obaveze naše države.

Jasno je da se radi o klasičnoj izdaji koja ima za cilj prodati NATO put i sigurnu budućnost naših građana zarad par fotelja.

Očekujemo od svih političkih i društvenih aktera da osude navedeni potez, a od članova predsjedništva BiH da ne pristanu na političke akrobacije i improvizacije koje dugoročno štete budućnosti naše zemlje.

Ne želimo vjerovati kako se uoči kongresa stranke, kandidat za predsjednika poigrao ozbiljnim stvarima u cilju kreiranja povoljnijeg kongresnog ambijenta koji je danas na minimumu nakon činjenice da nije u stanju formirat vlast 10 mjeseci od izbora.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu