KO SDP SBK

Izetbegović provjeravao diplome osnovne škole prije imenovanja Vlade Srednjobosanskog kantona

Ovih dana očekuje se imenovanje nove Vlade Srednjobosanskog kantona. Nakon mnogo izgovora i iščekivanja da li će biti dio vlasti na državnom i federalnom nivou, SDfA je napokon odlučila dati povjerenje novom starom premijeru, Tahiru Lendi, da nastavi ono što je najbolje radio u posljednjih 12 godina kao premijer Kantona – da bez ikakve vizije i strategije uporno drži Srednjobosanski kanton na posljednjem mjestu u Federaciji BiH, osim po odlasku mladih u potrazi za boljim životom negdje daleko od ovog sivila i beznađa.

U svemu tome nas nikako ne može ni iznenaditi nedavna posjeta lidera SDA, Bakira Izetbegovića, Travniku, kojom prilikom je održao sastanak sa svojim stranačkim kolegama upravo u prostorijama osnovne škole u vrijeme nastave kada su učenici morali izlaziti iz škole na sporedne izlaze.

Valjda je poučen iskustvima nepostojećih ili sumnjivih diploma SDA-ovaca krenuo u sveopštu provjeru istih. Ovaj put se provjeravalo da li su svi završili barem osnovnu školu!

Nova SDfA – HDZ Vlada će, prema najavama, biti više stara, nego nova. Naime, HDZ bi trebao zadržati većinu i kontrolu nad Vladom sa 5 ministara iz prošlog saziva čime im je SDA, valjda kao cijenu opstanka na vlasti u Zadnjebosanskom kantonu, ponovo predala bukvalno sve. S druge strane – SDfA se zahvalila ministrima koji u proteklom periodu, po njihovom mišljenju, nisu radili dobro – Salkanu Merdžaniću i Nisvetu Hrnjiću, i na njihovo mjesto će predložiti najnesposobnijeg načelnika Viteza ikada – Advana Akeljića i gospodara života i smrti u Gornjem Vakufu i vječnog ministra, koji se u prošlom mandatu „hladio“ u skupštinskim klupama – Sedžada Milanovića.

Od ostatka SDfA ekipe tu je ostao još jedino provjereni bugojanski kadar – Amir Šečibović, koji se u protekle četiri godine istakao svojim uspješnim radom – kako se po vrbaskoj dolini priča jedino što je uradio za četiri godine je što je ofarbao sebi kosu i bradu. DF je po starom dobrom običaju u svemu ispao naivan i bez dobijanja bitnijih funkcija, ali ne sumnjamo da će se pojedinci zadovoljiti izdašnim jednokratnim donacijama i pomoćima na lične račune.

Bilo kako bilo, nova-stara Vlada će nastaviti raditi i u naredne 4 godine onako kako najbolje ne zna, a građani će i dalje u sve većem broju napuštati Srednjobosanski kanton. Ono što je sigurno je da zastupnici SDP BiH neće podržati imenovanje ove Vlade i da će biti oštra opozicija svemu onome što je protiv interesa građana. Na žalost, na kvalitetnu i odgovornu Vladu morat ćemo čekati još četiri godine, samo je pitanje koliko će nas do tada ostati u Srednjobosanskom kantonu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.